Special Previously Unreleased
Parels van de internationale festivals

Previously Unreleased

27 juni t/m 4 september 2024

Elke zomer besteden we samen met EYE Filmmuseum aandacht aan de parels van de internationale filmfestivals die niet eerder in de bioscoop zijn verschenen.

Previously Unreleased 2023

Showing Up
Special Comedy Previously Unreleased Verwacht

Showing Up

Regisseur: Kelly Reichardt
Land: VS
Duur: 107

De beeldhouwer Lizzie staat op het punt een tentoonstelling op poten te zetten. Deze zal wellicht een grote impact hebben op haar verdere carrière en wordt geïnspireerd door haar chaotische levensstijl. In de aanloop naar de expositie poogt Lizzie een balans te vinden tussen haar werk en haar persoonlijke leven.

  • Kijkwijzer 6
  • Eng
  • Groftaalgebruik
Le Gang des Bois du Temple
Special Previously Unreleased Verwacht

The Temple Woods Gang 2022

Le Gang des Bois du Temple

Regisseur: Rabah Ameur-Zaïmeche
Land: Frankrijk
Duur: 113

Een gepensioneerde militair woont in het woonproject Temple Woods. Net als hij bezig is met de begrafenis van zijn moeder, bereidt zijn buurman Bébé, die tot een bende rovers uit de omgeving behoort, zich voor om het konvooi van een rijke Arabische prins te beroven.

  • Kijkwijzer 12
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
Le procès Goldman
Special Previously Unreleased Verwacht

2023

Le procès Goldman

Regisseur: Cédric Kahn
Land: Frankrijk
Duur: 115

In november 1975 begon het tweede proces tegen Pierre Goldman, een extreemlinkse activist. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor vier gewapende overvallen. Hij claimt zijn onschuld in deze laatste beschuldiging en wordt binnen enkele weken het icoon van intellectueel links.

Peak Season
Special Previously Unreleased Verwacht

2023

Peak Season

Regisseur: Steven Kanter, Henry Loevner
Land: VS
Duur: 82

Als haar vriend Max voor zaken wordt weggeroepen van hun zomervakantie, raakt Amy bevriend met Loren, een plaatselijke wildernisgids. Ze brengen de week samen door met het verkennen van de Tetons. Terwijl haar band met Loren uitgroeit tot iets meer dan vriendschap, vraagt ​​Amy zich af of ze nog met Max naar New York zal terugkeren.

  • Kijkwijzer 12
  • Drugs
  • Groftaalgebruik
Mal Viver
Special Previously Unreleased Verwacht

Bad Living 2023

Mal Viver

Regisseur: João Canijo
Land: Portugal, Frankrijk
Duur: 127

In een door een familie gerund hotel aan de Portugese noordkust woont een groep vrouwen uit verschillende generaties van dezelfde familie, wier relaties met elkaar vergiftigd zijn door bitterheid. Ze proberen te overleven in het in verval geraakte hotel, terwijl de onverwachte komst van een kleindochter naar deze beklemmende ruimte problemen veroorzaakt en latente haat en opgestapelde wrok nieuw leven inblaast.