Fast Forward Special
Zie de beste nieuwe films als eerste

FilmHallen Fast Forward

Met FilmHallen Fast Forward presenteren we voorpremières met een uitgebreid programma in het thema van de film, bestaande uit o.a. een korte film, bijzondere gasten en een quiz. FilmHallen Fast Forward staat 9 februari in het teken van de veelgeprezen debuutfilm Aftersun van de Schotse regisseur Charlotte Wells. Een film over herinnering, nostalgie en melancholie, en de speciale band tussen vader (Paul Mescal) en dochter (Frankie Corio). In het voorprogramma duiken we samen met filmjournalist Hugo Emmerzael dieper in de thema’s van de film en spelen we uiteraard weer een spannende filmquiz, waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Aftersun
Special Verwacht

Aftersun

Regisseur: Charlotte Wells
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 96

De jonge Calum is met zijn elfjarige dochter Sophie in de jaren 90 op vakantie in Turkije. 20 jaar later denkt Sophie vol vreugde en weemoed aan deze periode terug. Ze poogt het beeld dat ze van haar vader heeft te verzoenen met diezelfde man die nu een vreemde is geworden.

  • Alle leeftijden

Over de inleiding

Reflecties op het geheugen zitten ingebakken in het medium film, een kunstvorm die altijd al draait om het bewaren van beelden. Het intieme Aftersun is daar een prachtig recent voorbeeld van. In een inleiding vooraf aan dit bijzondere familiedrama neemt filmjournalist Hugo Emmerzael je mee op vogelvlucht door de filmgeschiedenis om met een open blik in de debuutfilm van Charlotte Wells te duiken. Van Steven Spielbergs klassiekers tot Avatar: The Way of Water, fragmenten waarin de relatie tussen film en familie, en tussen beelden en herinneringen, onderzocht worden komen voorbij in deze persoonlijke lezing.

Over de spreker

Hugo Emmerzael (1993) is filmjournalist en filmprogrammeur. Als redacteur van Filmkrant schrijft hij over nieuwe en klassieke arthouse en populaire cinema. Hij cureert de Forum van de Regisseurs-sectie van Nederlands Film Festival, programmeert voor Filmtheater Velsen en werkt met verscheidene andere filmfestivals als adviseur, programmeur, schrijver of moderator.

Lees meer

Over de spreker