Special Kunst en cultuur
De mooiste muziekregistraties en de beste kunstdocumentaires

Kunst & Cultuur

7 juli 2021 t/m 31 december 2025

Naast de beste nieuwe blockbusters en arthouse producties kun je in De FilmHallen ook genieten van een breed cultuurprogramma bestaande uit o.a. LIVE vertoningen van The Royal Opera House, (pop-)concertregistraties en kunstdocumentaires.

PROGRAMMA

A Little Life
Special Kunst en cultuur Première

Opgenomen in The Savoy Theatre, Londen

A Little Life

Regisseur: Ivo van Hove
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 220

Opgenomen in The Savoy Theatre in London. Het boek ‘Een Klein Leven’ van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes.

  • Kijkwijzer 16
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik
Fleabag
Special Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

Fleabag

Regisseur: Vicky Jones
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 80
De Volkskrant

Geschreven en uitgevoerd door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) en geregisseerd door Vicky Jones, biedt Fleabag een hilarische blik op een soort-van-vrouw die haar-soort-van leven leidt.

  • Kijkwijzer 12
Matthew Bourne’s Sleeping Beauty
Kunst en cultuur Special

2013

Matthew Bourne’s Sleeping Beauty

Regisseur: Matthew Bourne
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 105

Matthew Bourne’s Sleeping Beauty komt naar het witte doek als viering van het 10-jarig jubileum van deze productie. Met een onvergetelijke score, weelderige decors en kostuums, suggestieve belichting en meesterlijke vertelkunst wordt het geliefde sprookje tot leven gebracht door het uniek getalenteerde gezelschap New Adventures.

  • Alle leeftijden
Metallica M72 World Tour Live from TX Night One
Special Kunst en cultuur

Tijdens dit ongekend bijzondere bioscoop evenement zal de band twee avonden optreden met twee compleet verschillende setlists, met nummers uit de meer dan 40-jarige carrière van de groep. Dit is de eerste show vanuit Arlington, Texas.

Metallica M72 World Tour Live from TX Night Two
Special Kunst en cultuur

Tijdens dit ongekend bijzondere bioscoop evenement zal de band twee avonden optreden met twee compleet verschillende setlists, met nummers uit de meer dan 40-jarige carrière van de groep. Dit is de tweede show vanuit Arlington, Texas.

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback
Special Kunst en cultuur

Reinventing Elvis: The ’68 Comeback

Regisseur: John Scheinfeld
Land: VS
Duur: 122

Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van Reinventing Elvis en het gevecht dat resulteerde in de ’68 Comeback Special – een meeslepende nieuwe documentaire van de bekroonde Music Producer Spencer Proffer en geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker John Scheinfeld.