• Kijkwijzer 6
  • Eng

Deze film was te zien tijdens Imagine Fantastic Film Festival en Tapis Rouge Frans Filmfestival.

Credits

Land
Spanje, Frankrijk
Taal
Geen dialoog
Ondertitels
Speeltijd
96
Regie
Pablo Berger

Storyline

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival. ‘A delightfully bittersweet animated wonder’ (Indiewire).

"Een melancholische liefdesbrief aan New York in de jaren tachtig"
NRC
"Prachtig"
De Volkskrant
🍅100% 🍿93%
Rotten Tomatoes

"Het is een liefdesbrief aan strips, film en New York"

De Filmkrant sprak regisseur Pablo Berger over zijn handgetekende adaptatie van Sara Varons graphic novel 'Robot Dreams': “Al mijn films zitten vol kleine hommages."

Lees verder