Previously Unreleased

Fumer fait tousser

De Volkskrant
  • Kijkwijzer 16
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Deze film was eerder te zien tijdens Tapis Rouge Frans Filmfestival en maakt nu onderdeel uit van Previously Unreleased.

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
80
Regie
Quentin Dupieux
Cast
Adèle Exarchopoulos, Anaïs Demoustier, Gilles Lellouche, Grégoire Ludig, Blanche Gardin

Storyline

Hilarische superheldenparodie van absurdist-filmmaker Dupieux over een dominante marionettenrat en zijn bende gewelddadige, losgeslagen superhelden Tobacco Force. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, wie kan de wereld dan beter redden? Quentin Dupieux (Deerskin, Mandibules) is de koning van de nonsens. Hij stopte zijn komedie vol met verwijzingen naar het verleden. Hij maakte naar eigen zeggen “onder het mom van een parodie-farce een film over de crisis die onze planeet doormaakt”. Maar niet getreurd: “Gelukkig voor het moreel van de toeschouwers, is Fumer fait couser (Smoking Causes Coughing) onbeduidend amusement, zonder een moraal op te leggen.” Een film dus die net zo belachelijk is als geestig, een aansporing om het leven niet al te serieus te nemen. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.

"Het zalig onzinnige ‘Fumer fait tousser’ zit vol niet ter zake doende omwegen, charmant debiele dialogen en virtuoze huis-tuin-en-keuken-splatterhorror"
De Volkskrant
"Cigarette-superhero comedy is refreshingly immature"
The Guardian