Oscarwinnaar Beste Buitenlandse Film

Druk

NRC
Tickets Vandaag
Vandaag
10:45
zo 12 dec
10:45
Kies een datum
  • Drugs
  • Groftaalgebruik
  • Kijkwijzer 16

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. Winnaar Oscar Beste Buitenlandse Film!

Credits

Land
Denemarken
Taal
Deens
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
116
Regie
Thomas Vintenberg
Cast
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Pakkende tragikomedie. Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor
NRC

Thomas Vinterberg

Druk is de nieuwe film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten, Kollektivet). Journalist Dana Linssen sprak hem over controleverlies en conformiteit. Lees het interview op de website van NRC.