aan het laden...
+Extra

La Chimera

Trouw
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
Tickets Vandaag
Vandaag
11:15
Morgen
11:15
ma 22 jul
11:15
Kies een datum
  • Kijkwijzer 6
  • Eng
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Na het fenomenale Lazzaro Felice, komt Alice Rohrwacher nu met het mysterieuze en wonderlijke La Chimera. Een jonge schatzoeker met een bijzondere gave reist af naar Italië om iets recht te zetten uit zijn verleden. Rohrwacher verweeft naadloos de magie van het verleden met de alledaagsheid van het heden in dit visuele spektakel. La Chimera zit vol hoop, melancholie en liefde. Het sleurt de kijker van begin tot einde mee in een onmogelijke zoektocht.

Credits

Land
Italië
Taal
Italiaans, Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
130
Regie
Alice Rohrwacher
Cast
Josh O'Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher

Storyline

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

"Pure filmmagie van Italiaanse bodem"
Trouw
"Het droevige, helende en diep romantische La chimera schiet recht het hart in"
De Volkskrant
"Een film van onschatbare waarde. Een beeldschoon eerbetoon aan het illusoire karakter van het ongrijpbare monster cinema"
NRC

"Het verleden is niet meer heilig"

Italiaanse grafrovers plunderen schatten in het beeldschone 'La Chimera', een klein meesterwerk over hoe we ons verleden in de steek kunnen laten. De Filmkrant sprak Alice Rohrwacher over haar vierde speelfilm.

Lees verder