+Extra Comedy

Dream Scenario

De Volkskrant
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
Tickets Vandaag
Vandaag
13:45
Morgen
13:45
zo 21 apr
19:15
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

In Dream Scenario belanden we samen met Nicolas Cage in een nachtmerrie. Van de ene op de andere dag verschijnt familieman Paul (Cage) in ieders dromen. Deze vreemde, grappige en soms beangstigende film van Kristoffer Borgli (Sick of Myself) en producent Ari Aster (Beau Is Afraid, Midsommar, Hereditary) onderzoekt hoe kwetsbaar mensen zich kunnen voelen wanneer ze worden geconfronteerd met hun eigen dromen en fantasieën. Dream Scenario was voor het eerst te zien tijdens Imagine Fantastic Film Festival.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
102
Regie
Kristoffer Borgli

Storyline

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Dream Scenario is een dark komedie, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (Sick of Myself) en producent Ari Aster (Beau Is Afraid, Midsommar, Hereditary). Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson (I, Tonya) en Michael Cera (Gloria Bell, Superbad).

"Een hoogst originele en aangenaam kritische komedie over de vluchtigheid van roem"
De Volkskrant
"Nicolas Cage speelt de perfecte collage van al zijn rollen in ‘Dream Scenario’"
NRC
"Nicolas Cage has perhaps never been Nicolas Cagier in what could be his Nicolas Cagiest performance ever"
The Guardian

"Ik was een meme geworden en ik kon daar niks tegen doen"

Nicolas Cage werd in 2010 een meme op internet en herbeleeft dat nu in de collectieve droom van 'Dream Scenario'. NRC sprak Cage over zijn nieuwe speelfilm: "Deze film moest ik maken.”

Lees verder