Deze film is onderdeel van Tapis Rouge Frans Filmfestival 2023. Tijdens La Nuit du Suspense op zaterdag 11 november wordt spanning in film gevierd met regisseur Yann Gozlan die in 2021 het publiek van Tapis Rouge in de ban wist te trekken tijdens de Nederlandse première van Boîte Noire met o.a. Pierre Niney. Visions is zijn nieuwste film met een sterrencast: Diane Kruger en Mathieu Kassovitz. Na de vertoning van Visions, over een uit balans geraakt leven van een succesvolle vrouw, gaat initiator van Tapis Rouge Pierre-Pascal Bruneau in gesprek met Yann Gozlan over zijn film, zijn artistieke keuzes en zijn passie voor dit bloedstollende genre – en natuurlijk is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertitels
Engels
Speeltijd
123
Regie
Yann Gozlan
Cast
Diane Kruger, Marta Nieto, Matthieu Kassovitz

Storyline

Estelle is een piloot met een ongeëvenaarde professionaliteit. Ze leidt een perfect geregeld leven samen met haar liefhebbende en zorgzame man Guillaume. Alles lijkt op rolletjes te lopen, al beginnen de constante vluchten en de jetlags haar biologische ritme te verstoren, met name haar slaap. Een ontmoeting met een geliefde uit het verleden verstoort dit schijnbare evenwicht. Met beeldschone cinematografie legt Visions een irrationele waan vast, waarin waarheid en schijn in elkaar overlopen.

"Een doeltreffende en visueel verbluffende psychologische thriller die dieper ingaat op de obsessies van Gozlans cinema, waardoor deze naar het fantastische neigt. Hoewel de verwijzingen talrijk zijn en de plot een beetje verwacht, is het meesterschap zodanig dat het een aangename verrassing blijft"
Ecran Large