aan het laden...
Kunst en cultuur National Theatre Live
National Theatre Live

The Crucible

De Volkskrant

The Crucible en andere National Theatre Live vertoningen zijn te zien in The Movies en in de FilmKoepel.

Credits

Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Engels
Speeltijd
188
Regie
Lyndsey Turner
Cast
Erin Doherty, Brendan Cowell

Storyline

Een heksenjacht begint in Arthur Millers boeiende machtsparabel met Erin Doherty (The Crown) en Brendan Cowell (Yerma). Een groep jonge vrouwen die in Salem is opgegroeid met het idee om wel gezien te worden, maar niet gehoord, ontdekt plotseling dat hun woorden grote kracht hebben. Terwijl angst, vendetta en beschuldigingen zich door de gemeenschap verspreiden, is niemand veilig voor een proces.

Lyndsey Turner (Hamlet) regisseert deze eigentijdse nieuwe enscenering, ontworpen door Tony Award-winnaar Es Devlin (The Lehman Trilogy). Live vastgelegd vanaf het Olivier-podium in het Nationaal Theater.

"Ook op het witte doek voel je het onheil naderen in toneelklassieker ‘The Crucible’"
De Volkskrant

Meer National Theatre Live

Hamlet
Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

Hamlet

Regisseur: Lyndsey Turner
Land: Verenigd Koninkrijk

Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange) speelt de titelrol in Shakespeare’s grote tragedie. Terwijl een land zich bewapent voor oorlog, scheurt een gezin uit elkaar. Gedwongen om de dood van zijn vader te wreken, maar verlamd door de taak die voor hem ligt, gaat Hamlet tekeer tegen de onmogelijkheid van zijn hachelijke situatie, waarbij hij zowel zijn geestelijke gezondheid als de veiligheid van de staat bedreigt.

King Lear
Kunst en cultuur National Theatre Live

National Theatre Live

King Lear

Regisseur: Jonathan Munby
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 180

De productie van Chichester Festival Theatre kreeg vijf-sterren-recensies en verdiende daarmee zijn plekje op West End. Jonathan Munby regisseert deze ‘genuanceerde en krachtige’ (The Times) eigentijdse hervertelling van Shakespeares tedere, gewelddadige, ontroerende en schokkende toneelstuk. King Lear wordt ‘buitengewoon ontroerend vertolkt’ (The Independent) door Ian McKellen.

Fleabag
Kunst en cultuur National Theatre Live Première

National Theatre Live

Fleabag

Regisseur: Vicky Jones
Land: Verenigd Koninkrijk
Duur: 80
De Volkskrant

Geschreven en uitgevoerd door Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) en geregisseerd door Vicky Jones, biedt Fleabag een hilarische blik op een soort-van-vrouw die haar-soort-van leven leidt.

  • Kijkwijzer 12