aan het laden...

Passages

De Volkskrant
  • Kijkwijzer 14
  • Drugs
  • Groftaalgebruik
  • Seks

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Engels, Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
91
Regie
Ira Sachs
Cast
Ben Whishaw, Franz Rogowski, Adèle Exarchopoulos

Storyline

Wanneer de altijd nieuwsgierige filmmaker Tomas de jonge lerares Agathe ontmoet, stort hij zich halsoverkop in een gepassioneerde affaire. Ondanks zijn huwelijk met Martin is het samenzijn met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken. Als Tomas’ begeerte lijkt om te slaan naar liefde, zet dat zijn relatie met Martin op het spel. Maar wanneer Martin zelf een nieuwe relatie begint, kan de zelfzuchtige Tomas niet anders dan zijn aandacht weer volledig op zijn man richten.

Eerlijk, intiem en schaamteloos sexy. Passages is een verhaal over een chaotische driehoeksverhouding waarbij verlangen voorop staat, maar geluk net buiten bereik blijft. In prachtige beelden en met overweldigende acteerprestaties van Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos weet regisseur Ira Sachs (Little Men, Love is Strange) de complexiteit, tegenstrijdigheid en pijnlijkheid van liefde en begeerte in al zijn puurheid te vangen. Passages ging in première op Sundance Film Festival en de Berlinale en ontving internationaal vele lovende kritieken.

"Een eerlijk maar empathisch portret van een hedonist op ramkoers"
De Volkskrant
"Een echte gedragsstudie, gespeeld door drie Europese arthouseacteurs die tot de besten van hun generatie behoren. Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos belichamen de thema’s en emoties van de film"
NRC

"Mensen zijn dieren met een complexe psychologie"

Regisseur Ira Sachs ging in gesprek met NRC over zijn nieuwe film: "Denk maar eens terug: wat is de laatste commerciële film die je zag die niet slechts een queer-lens had, niet slechts een queer personage, maar die specifiek ging over de ervaringen van de homoseksuele filmmaker?"

Lees verder