Klassieker

On the Waterfront

1954
Tickets Vandaag
Vandaag
19:10 No subs
Morgen
19:10 No subs
zo 21 apr
16:00 No subs 20:45 No subs
Kies een datum
  • Alle leeftijden

Met Marlon Brando in topvorm en een iconische muziekscore van Leonard Bernstein won Elia Kazans legendarische elegie aan de Amerikaanse corruptie, verlossing en gemiste kansen de Academy Awards van 1955 met acht Oscars. Dankzij een nieuwe restauratie heeft deze klassieker er nog nooit zo goed uitgezien. Let op: On the Waterfront is niet ondertiteld.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Geen
Speeltijd
108
Regie
Elia Kazan
Jaar
1954
Cast
Marlon Brando, Rod Steiger, Lee J. Cobb, Eva Marie Saint

Storyline

De Waterfront Crime Commission staat op het punt publieke hoorzittingen te houden over vakbondsmisdaden en infiltratie ervan door de onderwereld. Terwijl de havenarbeiders tegen elkaar worden opgestookt, wordt Terry Malloy ongewild betrokken bij de moord op een mede havenarbeider.

Marlon Brando is een havenarbeider die steeds verder geïsoleerd raakt nadat hij de machtige New York City Dockers’ Union uitdaagt. Rod Steiger is zijn oudere broer, verscheurd tussen loyaliteit aan de vakbond en zijn liefde voor het gezin. Lee J. Cobb is de machtige vakbondsbaas en Eva Marie Saint speelt de vrouw op wie Brando verliefd wordt.

Deze verwoestende film, winnaar van 8 Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Regisseur en Beste Scenario, is sinds zijn eerste vertoning in 1954 uitgegroeid tot een van de meest geliefde klassiekers.