Monkey Man

De Volkskrant
Tickets Vandaag
Vandaag
21:30
Morgen
21:30
zo 21 apr
21:30
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
121
Regie
Dev Patel
Cast
Dev Patel, Sobhita Dhulipala, Ashwini Kalsekar, Adithi Kalkunte

Storyline

De voor een Oscar genomineerde Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) maakt zijn verbluffende regiedebuut met een daverende actiethriller over een man die op zoek is naar wraak op de corrupte leiders die zijn moeder vermoord hebben en die de armen en zwakkeren in de samenleving onderdrukken. Monkey Man is gebaseerd op de legende van Hanuman, een mythische figuur die symbool staat voor kracht en moed. Patel speelt zelf de rol van Kid, een onopvallende jongeman die zijn geld bijeenschraapt in een illegale vechtclub, waar hij elke nacht weer met een gorillamasker op door populairdere vechters tot moes geslagen wordt. Na jarenlang zijn woede over het verleden te hebben opgekropt, ontdekt Kid een manier om de geheimzinnige elite van de stad te infiltreren. Als hij zijn razernij de vrije loop laat, gebruikt hij zijn handen met mysterieuze littekens om op explosieve manier wraak te nemen op de mannen die hem alles ontnomen hebben.

"Verrukkelijk dynamisch. Overtuigt als pulserende actiefilm, waarin alles continu in beweging is"
De Volkskrant
"De actie is woest, zweterig en abrupt; een ballet van intense uitbarstingen geïnspireerd door Aziatische actiefilms als The Raid"
NRC
"Spetterende wraakfilm die ontaardt in hysterie"
Trouw
­čŹů88% ­čŹ┐83%
Rotten Tomatoes

Dev Patel regisseerde zichzelf als actieheld

NRC sprak de Brits-Indiase acteur over zijn regiedebuut ÔÇśMonkey ManÔÇÖ: "Ik dacht: als ik ga falen, ga ik zo hard mogelijk falen."

Lees verder

Dev Patel regisseerde zichzelf als actieheld