Kunst en cultuur

Grateful Dead Meet-Up At The Movies 2023

  • Kijkwijzer 12

The Grateful Dead keert terug naar bioscopen wereldwijd voor de 2023 Meet-Up At The Movies! Let op: deze concertfilm is niet ondertiteld.

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Geen
Speeltijd
186
Regie
Len Dell'Amico
Cast
Jerry Garcia, Mickey Hart, Bruce Hornsby, Bill Kreutzmann, Phil Lesh, Bob Weir, Vince Welnick

Storyline

In de zomer van 1991, een jaar na het overlijden van Brent Mydland keerden de Grateful Dead terug naar het stadioncircuit, en speelden voor het eerst in Chicago’s Soldier Field, met twee toetsenisten die leegte opvulden die Brent had achtergelaten.

De aanwezigheid en muzikale bijdragen van Bruce Hornsby en Vince Welnick versterkten en revitaliseerden de Grateful Dead. De nieuwe inspiratie van de band was voelbaar. Op een zaterdagavond voor 60.000 fans speelde de Dead één van de beste shows van het Bruce-Vince tijdperk. De Soldier Field show was gevuld met favorieten, waaronder “Shakedown Street,” “Brown-Eyed Women,” “Playing In The Band,” “Terrapin Station,” en “Dark Star.” Van de originele zes-camera video feed die verscheen op de grote schermen van het stadion en de zuivere soundboard audio, is Chicago 6/22/91 een ongelooflijk optreden van begin tot eind.