Special
Met Q&A

Generatie Pa

Na afloop gaan we in gesprek met Bibi Fadlalla en de drie hoofdrolspelers.

Credits

Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertitels
Speeltijd
120
Regie
Bibi Fadlalla

Storyline

Hoe leer je een man te zijn als je zelf geen vaderfiguur in je leven hebt gehad? Mich (aka YMP), Jay (aka Big Jayzus) en Ruwhel zijn drie muzikanten en toegewijde vaders uit Rotterdam Zuid. Omdat ze opgroeiden zonder hun vaders, moesten ze van jongs af aan alles zelf uitzoeken. Nu ze hun eigen kinderen opvoeden, doen ze er alles aan om de generationele spiraal te doorbreken. De vaders vormen een broederschap, een hechte groep waarin de mannen rauw en ongefilterd hun mening geven. Een intiem portret van mannelijkheid, kwetsbaarheid en vaderschap.

Over de regisseur

Bibi Fadlalla (Cairo, 1978), is een Soedanees-Nederlandse filmmaker, die documentaires en video-installaties maakt. Ze studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en Documentary Media Studies aan de New School in New York.

Ze maakte documentaires als Zwarte Piet en ik uitgezonden door de NTR in 2012, Dat Haar! uitgezonden door de NTR in 2016, Kendis uitgezonden door AVROTROS in 2017 en Father Figure uitgezonden door de NTR in 2019. Haar film De Vrouwen van mijn Land uitgezonden door de NTR in 2020, over kunstenaar Raquel van Haver, werd in 2021 genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.