Richard Linklater

Boyhood

2014
Tickets Morgen
Morgen
20:30
Kies een datum
  • Kijkwijzer 6
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Richard Linklater is misschien wel de meest veelzijdige regisseur van deze tijd. Naast de romantische en nu al klassieke ‘Before Trilogy’ met Ethan Hawke en Julie Delpy is hij ook bekend van ‘Boyhood’ een unieke coming of age-film waarvan het opnameproces meer dan tien jaar duurde. Ter ere van de release van zijn nieuwe film Hit Man, brengen we de mooiste films van Richard Linklater terug naar het grote doek, inclusief de ‘Before Trilogy’!

Credits

Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
163
Regie
Richard Linklater
Jaar
2014
Cast
Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Lorelei Linklater

Storyline

Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason (Ellar Coltrane). In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders (Patricia Arquette en Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

Het is onmogelijk om je eigen reis niet te herkennen in deze prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd.