Tickets Morgen
Morgen
12:30
zo 21 apr
11:15
ma 22 apr
11:30
Kies een datum
  • Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

In Ama Gloria laat hoofdpersoon Cléo met onwaarschijnlijk speels gemak een breed scala aan gevoelens en emoties zien. Zo zien we haar vrienden maken, levenslessen leren, verraad plegen, we zien haar grappig, somber, sterk en kwetsbaar zijn. Wat dit allemaal zo speciaal maakt, is dat Cléo pas 6 jaar oud is. Ama Gloria is een breekbaar en fijngevoelig portret van een 6-jarig meisje in een zomer vol verandering. Let vooral op de ogen van Cléo achter haar bril; alleen dat is al een acteerprestatie van jewelste en Oscarwaardig!

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
83
Regie
Marie Amachoukeli-Barsacq
Cast
Arnaud Rebotini, Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela

Storyline

De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen.

Àma Gloria is het indrukwekkende solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli, die eerder de Camera d’Or won voor Party Girl met coregisseurs Claire Burger en Samuel Theis. De film ging in première op het Cannes Filmfestival als openingsfilm van de sectie La Semaine de la Critique. ‘A debut made dazzling by an astonishingly intricate performance from its six-year-old star,’ aldus Variety.

"Komt aan als een emotionele mokerslag door het geweldige spel van Mauroy-Panzani en de wijze waarop de camera het meisje constant op de huid zit"
NRC
"Ontroerend, knap geacteerd drama"
De Volkskrant