data analyse en marketing

Data analyse en marketing

Op deze website wordt op verschillende plekken gerept over het gebruik van data voor analyse en marketing doeleinden. Graag leggen we je op deze pagina uit wat we daar precies mee bedoelen.

Analyse
Wij gebruiken de data die we verzamelen via onze website en andere digitale kanalen om vragen over onze website en onze bezoekers te beantwoorden. Denk hierbij aan:

  • Hoe vaak wordt de website bezocht?
  • Hoe vaak kopen mensen een kaartje via de website?
  • Wat kan er beter en makkelijker aan de website?
  • Waar komen onze bezoekers vandaan?
  • Hoe vaak komen ze?
  • Wat vinden ze van onze bioscoop?

Met het antwoord op deze vragen hopen we alle aspecten van De FilmHallen en The Movies steeds weer een stukje te verbeteren. Uiteraard roept ieder antwoord weer nieuwe vragen op, daarom is de analyse van de data die wij hebben een doorlopend proces en kunnen wij niet vooraf al voorspellen welke analyses wij gaan doen. Ons uitgangspunt zal altijd zijn om zoveel mogelijk de analyses anoniem uit te voeren.

Marketing
Op basis van de algemene analyses van data proberen we manieren te verzinnen om deze data ook in te zetten om onze marketing te verbeteren. Wij willen uiteraard ons aanbod zo goed mogelijk bekend maken en hopen mensen te overtuigen om zo vaak mogelijk naar de bioscoop te gaan.

Op dit moment gebruiken wij bijvoorbeeld de aankoophistorie van bezoekers om persoonlijke filmtips uit te rekenen. Deze tonen wij op de website en in onze nieuwsbrieven. Ook gebruiken we de aankoophistorie om onze posts en events toegespitst onder de aandacht te brengen op bijvoorbeeld Facebook, Google en Instagram.

Onze marketing inspanningen worden regelmatig aangepast op basis van analyses en de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden. Hierom is het niet mogelijk om vooraf alle verschillende uitingen vast te leggen.

Wij vinden het heel belangrijk dat al onze uitingen als nuttig en niet als vervelend of opdringerig worden ervaren. Daarom zijn wij zeer terughoudend bij het inzetten van de data die wij hebben op andere kanalen dan onze eigen website en nieuwsbrieven.

Heb je het idee dat een uiting van ons niet nuttig is, of zelfs storend? Laat het ons dat vooral weten op privacy@filmhallen.nl of privacy@themovies.nl