Special

Cineblend Café: Cesária Évora

5 juni 2023

Cineblend Café is een terugkerende documentaire avond over culturele diversiteit in de FilmHallen en in Café Belcampo. Deze editie vindt plaats in samenwerking met World Music Forum NL. Na afloop van de vertoning van Cesária Évora is er een nagesprek in Belcampo met muziekjournalist Stan Rijven en een mini-concert van de Kaapverdische singer-songwriter Djocy Santos.

Cesária Évora
Special Première

Cesária Évora

Regisseur: Ana Sofia Fonseca
Land: Portugal
Duur: 95
De Volkskrant

Wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag. Uit het liefdevolle portret van Ana Sofia Fonseca komt een beeld naar voren van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat.

  • Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

Over Djocy Santos

Djocy komt oorspronkelijk uit Kaapverdië en heeft haar roots mooi verweven in haar zangkunsten. Haar muziekstijl kan je beschrijven als lekker zwoel aangevuld met moderne Westerse blues trekjes. Sinds 2015 heeft ze verschillende nummers uitgebracht  waarvan het nummer “Bem Ma Nos” een van hoogtepunten is. De laatste EP, Mulher heeft haar op verschillende internationale podia gebracht.

Over Stan Rijven

Stan Rijven (1949) is popjournalist, deejay en programmamaker. Hij stond aan de wieg van PAN) Pop Archief Nederland, IASPM (International Association for the Study of Popular Music) en World Music Forum NL; pionierde in de opkomst van wereldmuziek middels publicaties, tv- en radio-programma’s. Presenteert pop- en world-documentaires in het theatercircuit, schrijft voor Mixedworldmusic en brengt maandelijks op de Concertzender het programma Ritmundo.