Special
+ Q&A met Gaite Jansen

Beast x Les Olympiades

Dinsdag 3 mei presenteren we in samenwerking met Cinéart de première van de korte film Beast van Gaite Jansen met aansluitend een Q&A met de regisseur. Hierop volgend wordt Les Olympiades, de nieuwe film van Jacques Audiard, vertoond. Stilistisch twee verschillende films, maar verbonden in de universele thema’s van verliefdheid, lust en verblindende begeerte. De avond wordt afgesloten met een borrel in galerie Beeldend Gesproken tegenover de FilmHallen.

Over Gaite Jansen

Gaite Jansen heeft het grootste deel van haar leven gewerkt als acteur. Ze heeft zowel nationaal als internationaal naam gemaakt op het toneel, in film en op tv. Ze is te zien in series als Peaky Blinders, JETT en Hollands Hoop en in films als 170Hz, Supernova en Hoe duur was de suiker? Beast is haar regiedebuut.

Over Beast

Beast is een oervertaling van de ervaring van waanzinnig verliefd zijn, over het verwarren van honger naar het leven met honger naar een ander. En over de wanhopige poging om die honger te stillen. Beast is geen film over hoe een vrouw niet zonder een man kan leven. Het is een film over opgroeien. Over het gevoel van leegte in jezelf, een gat in je hart, een levenslust die te groot lijkt om alleen te dragen. Het idee dat iemand anders dit gat voor je kan vullen, red je van jezelf.

“Ik was geïnteresseerd in het verkennen van een moment in het leven waarop door gebrek aan tijd en ervaring op aarde, er nog niet het begrip -het diepe weten- is dat in feite jij de enige bent die al deze ruimte in jou kan vullen.”

Je bent waar je honger naar hebt.