Klassieker

Tommy

1975
  • Kijkwijzer 16
  • Drugs
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Meer dan veertig jaar na verschijning is de allereerste rockopera nu terug op het grote doek! Deze muzikale trip vertelt het verhaal van de doofstomme Tommy (The Who-zanger Roger Daltrey), die uitgroeit tot een Pinball Wizard. Met glansrollen voor Oliver Reed, Elton John, Jack Nicholson, Tina Turner en Eric Clapton en natuurlijk vol muziek van The Who! Let op: Tommy is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Credits

Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertitels
Geen
Speeltijd
117
Regie
Ken Russell
Jaar
1975
Cast
Roger Daltry, Oliver Reed, Ann-Margret, Elton John, Eric Clapton

Storyline

Captain Walker is vermist geraakt in de Tweede Wereldoorlog. Kort hierna baart zijn vrouw, Nora, zijn zoon Tommy. Wanneer Tommy een jaar of tien is hertrouwt zijn moeder met Frank Hobbs. Als Nora en Frank op het punt staan hun liefde te consumeren stopt Walker hen, waarna hij vermoord wordt door Frank. Dit alles wordt gadegeslagen door Tommy, waarna hij blind, doof en stom is. Terwijl Nora en Frank op zoek gaan naar een manier om Tommy zijn zintuigen terug te geven, zoekt hij zelf naar dromen over zijn verloren vader.

"Ken Russell's mad rock opera pinballs back into cinemas"

The Guardian is zeer enthousiast over de eerste echte rockopera en noemt Russell's adaptatie van The Who's conceptalbum over een blinde pinball wizard een fascinerende tijdcapsule.

Lees verder