Documentaire Kunst en cultuur Laatste kans
Arts in Cinema

Sunflowers

Tickets Vandaag
Vandaag
16:15
Morgen
16:15
Kies een datum

  Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities, bevlogen kunstenaars en de grootste componisten aller tijden. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

  Credits

  Taal
  Engels
  Ondertitels
  Nederlands
  Speeltijd
  85
  Regie
  David Bickerstaff

  Storyline

  De vijf Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling werpt het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik op de openbare versies van Zonnebloemen in een vaas.

  De werken zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee ze zijn omringd. Waarom koos Van Gogh de exotische Zonnebloemen met hun lange steel en gouden kroon? Wanneer is de Zonnebloem eigenlijk zelf in Europa aangekomen en hoe reageerden vroegere kunstenaars hierop? Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die de kijker meeneemt van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München.

  Elk schilderij is anders en vertelt zijn eigen unieke verhaal over een van de meest turbulente periodes in de kunstgeschiedenis. Alle vijf de schilderijen lijken inmiddels ook in zo’n delicate staat te verkeren dat er waarschijnlijk nooit meer een tentoonstelling zal zijn met alle vijf naast elkaar. Alleen in deze film krijg je de kans om dat op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling.

  Meer Arts in Cinema

  Easter in Art
  Documentaire Kunst en cultuur

  Arts in Cinema

  Easter in Art

  Duur: 85
  Ondertitels: Nederlands

  Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars – waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen – het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld.

   Raphael Revealed
   Documentaire Kunst en cultuur Verwacht

   Arts in Cinema

   Raphael Revealed

   Duur: 88
   Ondertitels: Nederlands

   Ter ere van zijn 500ste sterfdag vond in Rome de grootste Raphael-tentoonstelling ooit plaats. Met medewerking van het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art en het Prado Museum, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te bewonderen.

    Danish Collector: DeLacroix To Gauguin
    Documentaire Kunst en cultuur Verwacht

    Arts in Cinema

    Danish Collector: DeLacroix To Gauguin

    Duur: 90
    Ondertitels: Nederlands

    Het fascinerende verhaal van kunstverzamelaar Wilhelm Hansen. Met exclusieve toegang tot een uitverkochte tentoonstelling in de Royal Academy in Londen brengt deze documentaire zijn buitengewone collectie naar het grote scherm.

     Pissarro: Father Of Impressionism
     Documentaire Kunst en cultuur Verwacht

     Arts in Cinema

     Pissarro: Father Of Impressionism

     Duur: 85
     Ondertitels: Nederlands

     Aan de hand van intieme en onthullende brieven die Camille Pissarro aan zijn familie schreef, onthult deze aangrijpende film zijn leven en werk.