Tickets Vandaag
Vandaag
11:00 14:30
Morgen
11:00 14:30
ma 6 dec
11:00
Kies een datum
  • Eng
  • Groftaalgebruik
  • Kijkwijzer 12

Credits

Land
Duitsland, Chili, Verenigd Koninkrijk, VS
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
111
Regie
Pablo Larraín
Cast
Kristen Stewart, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall

Storyline

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel. Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen. De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Steven Knight (‘Peaky Blinders’, ‘Hummingbird’ en ‘Locke’) verzorgt het script van dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.

"Dit is evenzeer een ragfijn en compassievol portret van een prinses als van een actrice die na haar doorbraak in de Twilight-tienerfilms haar eigen strijd voerde met de regels van een ander koningshuis: dat van de filmwereld"
NRC
"Stewart is in topvorm. Magistrale mix van genres van de Chileense regisseur Larraín (Jackie), met een fijn vilein script van Steven Knight"
VPRO Cinema

"Ze was mysterieus, dat levert geweldige cinema op"

NRC sprak met regisseur Pablo Larraín over zijn nieuwe film.

Lees hier het interview