Première
De strijd om de laatste akkers van Amsterdam

MEER

Tickets zo 2 apr
zo 2 apr
13:00
Kies een datum
  • Alle leeftijden

Zondag 2 april vindt de première van MEER plaats in de FilmHallen met een inleiding van regisseur Bart Melief. De hoofdfilm wordt gevolgd door een Q&A en na afloop is er een borrel in de foyer.

Credits

Taal
Nederlands
Ondertitels
Speeltijd
74
Regie
Bart Melief

Storyline

In de Lutkemeerpolder liggen de laatste landbouwgronden van de stad Amsterdam. Eeuwenlang maakten boeren en hun akkers deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En precies daar heeft de gemeente enorme distributiecentra gepland.

GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck verdedigt de plannen en is vastberaden het bedrijventerrein te laten bouwen. Biologische zorgboerderij ‘De Botebloem’ van Trijntje Hoogendam moet het veld ruimen en zij verzet zich met alles wat ze heeft. Betrokken Amsterdammers komen met steeds hardere acties. Hoe is het zover gekomen? Waarom wordt het businesspark eigenlijk gebouwd? En zijn er alternatieven?

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkeling van het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder en het protest daartegen. Met zijn film wil hij deze historische gebeurtenis vastleggen en een monument oprichten voor een kleine polder in een grote stad.