Madres Paralelas

De Volkskrant
  • Kijkwijzer 9
  • Eng
  • Groftaalgebruik

Credits

Land
Spanje
Taal
Spaans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
120
Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón

Storyline

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie. In Madres Paralelas zien we acteurs als Rossy de Palma en Julieta Serrano terug, die we goed kennen uit eerdere films van de Spaanse meester. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penelope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice.

"Een warme, rijke film die laat zien hoe lang een oorlog kan doorwerken"
De Volkskrant
"Door de diepgang die Almodóvar zijn personages meegeeft, maar ook door ze hilarisch, hysterisch en hypocriet te laten zijn, wordt het persoonlijke politiek"
NRC

Penélope Cruz is te zien in zeven van de laatste elf films van regisseur Pedro Almodóvar.

En bijna altijd is haar personage zwanger. Ook nu weer, in het verrassende melodrama Madres paralelas. Lees het hele artikel over de bijzondere samenwerking tussen Penélope Cruz en Pedro Almodóvar op de website van VPRO Cinema

Lees Verder

Penélope Cruz is te zien in zeven van de laatste elf films van regisseur Pedro Almodóvar.