• Kijkwijzer 9
  • Eng
  • Groftaalgebruik

Credits

Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Speeltijd
87
Regie
Eric Gravel
Cast
Laure Calamy, Anne Suarez en Geneviève Mnich

Storyline

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat. Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek heeft geregeld voor een baan die meer bij haar ambities past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit. Het fragiele evenwicht waar ze zo hard voor gewerkt heeft, dreigt uit balans te raken.

À Plein Temps is een sociaal drama van Eric Gravel dat aanvoelt als een thriller dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy. De toegewijde moeder komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna evolueert in een queeste op leven en dood.

"Een overdonderende film over de precaire situatie van vrouwen die moeten redderen, rennen en razen om de eindjes aan elkaar te knopen"
NRC